Ads Header

                                                                       
z

Cum sa zambesti in fiecare zi


Zilnic avem in jur de 50000 ganduri, ar fi absurd sa incepem sa ne analizam fiecare gand si la inceput poate parea imposibil dar cu timpul ce ar fi daca ai putea sa-ti filtrezi gandurile? Am inceput sa fac asta in urma cu aproximativ un an de zile, hranindu-ma cu gandirea pozitiva. 

Cum am inceput sa aplic?
Sa schimbi tot ce ai stiut o viata nu este usor, sa treci si sa iti impui de azi pe maine sa gandesti pozitiv pentru ca astfel vei atrage lucruri pozitive in viata ta nu e chiar atat de simplu. Pentru a schimba aceste patternuri negative iti recomand urmatoarele exercitii si practici. Pentru mine si pentru oamenii pe care i-am ales in viata mea functioneaza!
1. Foloseste cuvinte pozitive cand vorbesti. Daca in mod constant spui “nu pot” ai putea sa te convingi ca e adevarat. Inlocuieste cuvintele negative cu unele pozitive. Spune-ti ca faci tot ce este posibil pentru a avea o relatie fericita, spune-ti ca faci tot ce este posibil sa ai o cariera stralucita, spune-ti ca faci tot ce este posibil sa te pastrezi in forma.
2. Indeparteaza toate sentimentele care nu sunt pozitive! Nu lasa gandurile si sentimentele negative sa te cucereasca cand ai o stare de spirit proasta. Chiar daca e pentru cateva ore pe zi, inlatura negativismul si concentreaza-te asupra lucrurilor pozitive din viata ta.
3. Foloseste cuvinte care evoca puterea si succesul. Umple-ti gandurile cu cuvinte care te fac sa te simti puternica, fericita, avand control asupra vietii tale. Fa un efort in a te concentra pe aceste cuvinte mai degraba decat pe cele care iti sugereaza esecul sau incompetenta.


4. Practica afirmatiile pozitive. Unul dintre cele mai frecvente exercitii pentru o gandire pozitiva este afirmarea pozitiva. Ce inseamna asta? Repeta-ti o fraza pozitiva de genul “Merit sa fiu fericita” sau “Merit sa fiu iubita”. Crezand ca aceste afirmatii sunt adevarate si repetandu-le mereu vei avea o gandire mai pozitiva asupra vietii.
5. Redirectioneaza-ti gandurile! Aceasta metoda folosita de psihoterapeuti te ajuta sa-ti controlezi gandurile cand incepi sa simti emotii negative ca deprimare sau anxietate. Cum poti face asta? Cand simti ca o astfel de emotie incepe sa puna stapanire pe tine, creeaza un gand fericit, o imagine pozitiva, ceva care te face sa te simti bine pentru a-ti tine sub control sentimentele negative.
6. Crezi ca vei reusi! Nimic nu se compara cu increderea in sine pentru a creea o realitate de succes. Lasa-ti indoielile la o parte si crezi ca veti reusi in indeplinirea obiectivelor.
7. Analizeaza ce a mers prost. Sa gandesti pozitiv nu inseamna sa negi ca nu are ce sa mearga prost. In schimb acorda-ti timp pentru a vedea ce a mers prost si ce a dus la situatia actuala pentru a evita viitoarele greseli si sa privesti inainte mai pozitiv maine.
8. Iarta-te! Certandu-te mereu pentru lucrurile care au mers prost nu va schimba nimic. Spune-ti ca te-ai iertat si permite-ti sa mergi mai departe.
9. Gandeste-te la un esec ca la o oportunitate. Cateodata si cele mai negative lucruri din viata noastra ne prezinta oportunitati pe care poate nu le-am fi vazut altfel. De exemplu sa-ti pierzi slujba poate fi o ocazie buna pentru a-ti deschide propria afacere sau pentru a te intoarce la scoala!
10. Lucreaza la vizualizare. Vizualizand ce vrei sa obtii sau persoana cu care vrei sa fii poate fi o motivatie grozava sa te duca acolo si sa te faca gandesti mai pozitiv cu privire la distanta pe care o ai pana la destinatie.