Ads Header

                                                                       
z

BAIE


Apartamentele mici si înghesuite de la noi îti dau tot timpul mari batai de cap atunci când trebuie sa le amenajezi baia.Spatiul foarte mic si lipsa luminii sunt doua dintre marile probleme la care trebuie sa te gândesti foarte bine înainte de a începe amenajarea propriu-zisa.Pentru a reusi sa duci la bun sfârsit micul tau proiect si pentru a rezolva problema configuratiei obiectelor sanitare,a mobilei de baie si a tevilor ai nevoie de o mâna de ajutor. Mai jos ai câteva sfaturi ce tevor ajuta sa faci o baie mica si întunecata sa para spatioasa si bine luminata. 


Sa începem cu începutul, ai nevoie de dimensiunile exacte ale baii. Asa vei sti de cât spatiu dispui în toata încaperea, dar si cât spatiu poti aloca fiecarui obiect. Masuratoarea este importanta pentru ca metoda cea mai simpla si destul de neglijata, de a amenaja o baie mica este de a cumpara totul la dimensiuni reduse. Cu cifrele în mâna, mergi în magazine si cauta elementele stric necesare într-o baie: WC-ul, cada sau dusul si lavoarul concentrându-te pe cele compacte, de mici dimensiuni. 



Dintre toate tipurile de toalete, alege WC-ul suspendat. Atât el cât si bazinul se monteaza în interiorul peretelui. Disparitia tevilor, scurgerii si a bazinului din raza vizuala va face încaperea sa para mult mai spatioasa. Opteaza pentru un bazin mic, ecologic si vei face economii si la factura.




În ultima vreme lavoarele mici sunt la mare cautare si poti gasi în magazine sute de modele, de la cele obisnuite, clasice pâna la cele avangardiste sau minimaliste. Ai grija însa, bateria pentru un astfel de lavoar nu trebuie sa fie înalta, chiar nu cred ca vrei sa umpli baia de apa de fiecare data când te speli pe mâini. Una cu monocomanda, joasa, va fi perfecta. Si aici ar fi bine sa ascunzi toate tevile în perete, iar sub micul lavoar poti fixa un dulapior facut pe comanda pentru un spatiu de depozitare la îndemâna.



În functie de preferinte sau de spatiul de care dispui poti opta pentru o cada sau un dus. Daca nu te poti hotarâ, le poti avea pe amândoua prin montarea unei cabine pe prima jumatate a cazii de baie. Orice ai alege, îti recomand un suport pentru depozitarea sapunului, samponului, buretelui, etc. Daca vei tine toate aceste obiecte raspândite pe marginea cazii sau aruncate în cabina de dus, baia va parea foarte încarcata si implicit înghesuita. 



Este bine sa alegi placile ceramice în culori cât mai linistite, alb, gri, albastru deschis, crem, verde pal, etc. Ele nu obosesc ochiul si nu încarca excesiv camera. În plus creeaza senzatia de lumina. Petele de culoare ce aduc personalitate si farmec amenajarii le poti da printr-un brau, o bordura sau o plinta ceramica colorata puternic sau decorata cu diverse modele. 



O alta mare problema a bailor este ca nu au, aproape niciodata, parte de lumina naturala iar ideea de a sparge peretele pentru o fereastra este una un pic exagerata; solutia poate veni în doua moduri. Fie folosesti doua aplice, una în tava si una deasupra oglinzii si a lavoarului, ambele cu becuri puternice, fie apelezi la spoturi distribuindu-le uniform pe toata suprafata tavanului si în jurul oglinzii.