Ads Header

                                                                       
z

BUCATARII


In randurile care urmeaza va voi prezenta cateva idei pentru amenajarea unor bucatarii moderne.

     Multi designeri de interior afirma ca bucataria este inima unei locuinte, jucand un rol foarte important in viata fiecaruia dintre noi. Dupa cum am spus si anterior, bucataria este spatiul in care se gateste si in care se serveste masa si trebuie sa fie caracterizata printr-un ambient placut, relaxant si nu in ultimul rand confortabil. Mai mult decat atat, bucataria este o incapere in care membrii familiei se intalnesc pentru a 
socializa si pentru a petrece timpul impreuna nu doar atunci cand servesc masa, ci in oricare alta parte a zilei. 
Daca in trecut bucatariei nu i se acorda atentia cuvenita din punct de vedere estetic, principalul principiu care influenta amenajarea sa fiind functionalitatea, iata ca in prezent din ce in ce mai multe persoane aleg sa isi amenajeze bucatariile in asa fel incat petrecerea timpului in aceasta incapere sa fie o adevarata binecuvantare pentru toti membrii familiei, iar daca dispuneti de suficient spatiu in bucatarie va puteti intampina oaspetii in aceasta camera.
Daca va intrebati care este istoria acestei camere, deoarece in spatele sau se ascunde o adevarata si interesanta istorie, aflati ca bucatariile erau populare inca din antichitate, evoluand de-a lungul timpului impreuna cu toate elementele care se regasesc in aceasta camera, elementul central fiind, fara indoiala, aragazul. Arhitectura bucatariei s-a schimbat in functie de evolutia tehnologica.
Asadar, daca bucataria dumneavoastra inca se afla sub incidenta amenajarii traditionale, ar fi cazul sa aduceti cateva schimbari. Cu siguranta gatitul, servitul mesei si petrecerea timpului cu cei dragi vor deveni momente mult mai placute daca aerul din bucatarie este putin schimbat prin alegerea unui design modern.
Spre deosebire de baie care este un spatiu intim si putin izolat fata de restul camerelor, bucataria este mult mai deschisa din acest punct de vedere si corespunde cu restul camerelor. Asadar, amenajarea bucatariei moderne este influentata inainte de toate de design-ul caracteristic celorlalte incaperi, adaptat bineinteles pentru bucatarie.
Daca bucataria este inchisa, intrarea facandu-se in mod traditional printr-o usa, un alt pas catre modernizarea sa este deschiderea printr-o arcada si imbinarea cu holul sau o alta camera in asa fel incat se va crea un aspect mult mai modern. Daca doriti ca trecerea sa nu se realizeze direct puteti opta pentru un bar. Locul creat va fi potrivit pentru petrecerea timpului liber alaturi de familie si de prietenii pe care ii veti inviata in caminul dumneavoastra.
Design-ul bucatariei traditional este caracterizat printr-o paleta cromatica stearsa,albul, bejul sau cremul fiind cele mai intalnite culori.A venit timpul sa oferiti culoare acestui spatiu,iar bucataria moderna accepta orice combinatie de culori,atat timp cat va reprezinta si se afla in concordanta cu celelalte incaperi.
Mobilierul de bucatarie joaca si el un pas foarte important. Alegeti mobilierul in culorile in care sunt vopsiti peretii. Mobilierul va va ajuta sa economisiti spatiu si sa pastrati ordinea care, pentru aceasta incapere, este cruciala. Alegeti si suporturi ingenioase pentru ustensilele din bucatarie.
Aspectul functional al bucatariei nu trebuie sa fie ignorat. Alegeti electrocasnicele cele mai potrivite pentru nevoile dumneavoastra, avand in vizor ca bucataria moderna pune foarte mult accentul pe economie.Alegeti electrocasnicele din clasa energetica A si bateriile pentru chiuveta care sa contina un dus reglabil in asa fel incat sa puteti spala cu usurinta vasele.Lumina joaca si ea un rol foarte important pentru fiecare incapere insa in bucatarie aceasta trebuie sa fie destul de puternica. Pe timpul zilei,cu cat in camera patrunde mai multa lumina naturala,cu atat mai bine.
Adaugati personalitate si originalitate bucatariei folosind decoratiuni interesante. Decoratiunile florale se numara printre cele care nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma, adaugand un plus de vitalitate si un aer proaspat atmosferei din bucataria dumneavoastra.
Asadar, alegeti stilul care sa va reprezinta si amenajati-va o bucatarie moderna, iar ideile in materie de gatit nu vor intarzia sa apara intr-o astfel de atmosfera.