Ads Header

                                                                       
z

INCALTAMINTE DAME


     Pantofii si poseta sunt esentiale pentru o tinuta la moda si in mare parte cheia definirii unui stil propriu potrivit gustului, pozitiei si varstei fiecarei femei. De aceea este foarte important sa stim exact cu ce fel de incaltaminte ne prezentam la fiecare ocazie, daca vrem si sa ne simtim bine, dar si sa fim la inaltimea evenimentului. Esti invitata la o nunta, o cununie, un botez sau alt tip de eveniment si nu stii cum sa alegi pantofii potriviti pentru tinuta de seara pe care deja o ai? Iata un mic ghid de supravietuire a evenimentelor pentru care ni se pare greu sa ne pregatim. In realitate, alegerea pantofilor potriviti pentru o tinuta de seara nu este grea, trebuie sa tii cont numai de cateva sfaturi...
Alege ce doresti sa scoti in evidenta
Prima regula spune ca ai de ales: fie tinuta de seara va fi mai stralucitoare si glamour, fie pantofii, nu se poate amandoua. Daca porti o rochie cu paiete franjuri, volanase sau alte detalii care atrag atentia, pantofii trebuie sa fie simpli. Poti incalca regula numai si numai daca esti foarte sigura ca nu vei arata ca un pom de iarna la final, insa de ce sa risti?
Care sunt pantofii de ocazie potriviti
Pantofii potriviti pentru o tinuta de seara trebuie sa fie speciali, nu o pereche de incaltaminte care s-ar potrivi la oricare alta rochie sau costum din dulap. Daca porti o rochie de seara sau un alt tip de tinuta eleganta (fusta/pantaloni cu bluza), poti purta aproape orice tip de pantofi, cu mentiunea ca trebuie sa fie corespunzatori ocaziei si imaginii generale pe care vrei sa o creezi: balerini, sandale cu barete, platforme, pantofi cu talpa obisnuita etc. Pe pantofii de ocazie nu forma ii face deosebiti, cu materialul si detaliile. In nici un caz nu poti purta ca pantofi de seara perechea pe care o incalti zilnic la birou.
Ce fel de pantofi sa cumperi pentru o tinuta de seara
Pantofii potriviti pentru o tinuta de seara trebuie sa se incadreze in una din urmatoarele categorii:
● Sa aiba tot felul de detalii si decoratiuni: brose, cristale, perle, paiete, franjuri, care poti fi plasate fie in zona care acopera piciorul, fie pe toc. Pantofii de ocazie nu trebuie sa aiba tinte, fermoare, detalii metalice sau grosolan realizate - acestia intra in zona casual, de zi cu zi.
● Sa fie confectionati din materiale de buna calitate. In cazul pantofilor potriviti pentru o tinuta de seara, se potrivesc cel mai bine pantofii facuti satin sau catifea; in ultima instanta, merg si cei din piele.
Ce culoare trebuie sa aiba pantofii de ocazie
Regula de baza este urmatoarea: culoarea pantofilor trebuie sa se asorteze sau sa fie in contrast cu restul tinutei de seara. Negrul merge cu practic orice si este non-culoarea preferata. Pantofii de ocazie argintii se potrivesc perfect cu tinutele de seara albe sau pastel, dar completeaza la fel de bine si o tinuta neagra sau alte culori inchise. Pantofii deschisi la culoare sunt potriviti pentru cam toata gama de tinute. Intotdeauna, pantofii se pot asorta cu poseta, plicul sau cureaua.
Nu uita sa porti incaltamintea potrivita sezonului
Cea din urma regula se refera la purtarea pantofilor in functie de sezon. Daca e iarna si ger, nu poti purta sandale, chiar daca mergi cu taxiul; la fel, vara nu merg prea bine pantofii inchisi. Daca vrei sa iti cumperi pantofi care sa se potriveasca pe aproape orice vreme, atunci cauta o pereche de pantofi inchisi sau cu varful liber, cu tocul nu foarte mare; pentru vara, ia si o pereche de sandale de ocazie si ai grija sa aiba o culoare care sa se asoreze cu tinutele de seara pe care le ai deja.