Ads Header

                                                                       
z

CAMASI

        Camasile sunt piese vestimentare extrem de versatile, pe care le poti purta in fiecare sezon si sunt la fel de cool. Vara aceasta, mai mult ca niciodata, se poarta camasile albe, vaporoase, diafane, elegante, chic, din matase si cu croiala barbateasca.

Stilistii vestimentari recomanda o mare atentie la materialele si croiala acestor obiecte de îmbracaminte, care pot face diferenta între o tinuta eleganta si una total lipsita de stil. Stilistii spun ca o camasa perfecta e semn de bun-gust, dar si de bun-simt. Asta pentru ca acest obiect vestimentar poate fi dovada unei elegante aparte. 

Dupa ce în anii ’90, românii s-au înghesuit sa-si umple pâna la refuz dulapurile cu tot felul de bluze din materiale ieftine, în ultimii ani au redescoperit importanta si frumusetea camasilor si a materialelor de calitate.
Cu alte cuvinte, românii si-au însusit lectia de baza potrivit ca reia o camasa dintr-un material de calitate, cu o croiala impecabila si cusaturi perfecte poate întregi orice tinuta, de la jeans si pâna la sacoul business, indiferent ca e vorba de moda feminina sau cea masculina, sustin stilistii vestimentari.

În cazul unui barbat cu stil, camasa e simbolul elegantei desavârsite si piesa de baza din garderoba. O camasa potrivita poate face impresie si completeaza întotdeauna o tinuta fara cusur. 
Cei ce cauta camasa perfecta trebuie sa-si faca putin timp pentru asta. Alegerea unei tinute potrivite depinde mai mult de 50% de camasa pentru care se opteaza. Atunci când probeaza o camasa, barbatii trebuie sa simta ca articolul respectiv este facut special pe dimensiunile lor. Mânecile trebuie sa porneasca de la capatul umerilor si nu mai jos de atât, pentru ca vor da impresia de umeri lasati. Urmatorul pas îl reprezinta masurarea gulerului si a lungimii mânecii, alegerea urmând sa fie facuta pe baza acestor informatii. Mai exact, camasa trebuie sa fie cu 10-15 centimetri mai larga decât circumferinta partilor corpului ma surate

Cât priveste culoarea, cei care nu-si pot asuma riscul de a purta una prea colorata, ar trebui sa aleaga întotdeauna o camasa alba. Totdeauna la moda si deja clasicele nuante de albastru. Fibrele naturale denota calitatea materialului Pentru activitatile extraprofesionale, sunt potrivite camasile care au guler cu nasturi pe aripi. Aceste camasi, daca sunt purtate cu cravata, nu exprima un stil casual, ci mai degraba o lipsa a stilului. Un alt detaliu important e legat de calitatea materialelor, fibrele naturale fiind cele mai indicate./
  Pentru a verifica daca pretul de pe eticheta corespunde calitatii si rezistentei, trebuie examinate atent tivurile si nasturii. Cusatura deasa (cel putin 7-8 pasi pe centimetru) si nasturii originali, sidefati si cusuti strâns, dar nu prea tare, sunt semne ale calitatii. 
Gulerul trebuie sa fie rigid si sa lase purtatorului suficient spatiu sa respire. Camasile sunt adecvate oricarei vârste. Anumite camasi se poarta cu cravata, iar altele, cu guler înalt, pot fi purtate fara. Atunci când se completeaza cu o cravata, regula impune ca materialul camasii sa fie mat, iar cel al cravatei sidefat sau stralucitor. Pentru seara sau cocktail se pot alege camasi cu guler special pentru papion sau modele care au nevoie de butoni.

Camasile trebuie accesorizate neaparat cu un ceas de calitate.
Banda pe care sunt situati nasturii trebuie sa fie întotdeauna pe aceeasi linie cu catarama de la curea.Nu cumparati niciodata o camasa fara sa probati daca va simtiti bine în ea.

Camasa sa nu iasa din pantaloni atunci când ridicati mâinile, ci sa stea lejer în zona taliei.Iar când bagati mâinile în buzunare, nu trebuie sa stea întinsa.
Mânecile trebuie sa fie suficient de lungi încât mansetele sa se opreasca la limita încheieturii mâinii atunci când strângeti bratele.
Nasturii trebuie aliniati egal si trebuie sa fie identici.
Camasile cu nasturi ascunsi dau senzatia de lungire a corpului.
Camasile albe, cu mâneci lungi si nasturi nu trebuie sa lipseasca din garderoba, fiind obiecte vestimentare ce nu se demodeaza.
Camasile cu nasturi cu trei gauri sunt apanajul oricarui barbat atent.